מידע על מיסוי סחורות שמגיעות מסין

לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שנת 2014 מסמנת תפנית בעולם היבוא הישראלי כשישראל מתחילה לייבא מסין יותר מאשר מארצות הברית. השינוי מתבטא בייבוא סחורות ושירותים בסכום של 8.1 מיליארד דולרים מסין, לעומת 7.4 מיליארד דולרים מארה"ב.

הסכמי מכס בין סין לישראל להקלה על חברות ייצוא ויבוא סחורות מסין

נראה שמגמה זו תלך ותתרחב וישראל כנראה תייבא ותייצא יותר לסין בשנים האחרונות. זאת, כתוצאה מחתימה על הסכמים בין שתי המדינות ואישור פרויקט Authorized Economic Operator (AEO), שהוא חלק מפרויקט ארגון המכס העולמי (World Customs Organization).

ה-AEO מאפשר לשתי הממשלות למנות חברות נאמנות וסוכנים שנבחרו הודות ליכולת שלהם ללוות את כל אמצעי תיוג המשלוחים הבינלאומיים.

היתרון הוא מדיניות מכס שמאפשרת מסלול מהיר להעברת סחורות בין שתי המדינות. בזכות מדיניות זו יכולים יבואנים לקבל את המוצרים כדי לשווקם, ללא עיכובים או בדיקות מכס.

יבוא אישי מסין ומסי יבוא

יש מספר הוצאות שכרוכות ביבוא מסין, אותן ניתן לסווג לפי: עלויות מנהליות, עלויות קבועות ועלויות משתנות.

העלויות המנהליות והקבועות מתייחסות להוצאות שלא קשורות למוצר המיובא עצמו, כמו: טיסות, השכרת רכב, לינה, עלויות הובלה ושילוח, ביטוח, עלויות מימון, מיסי נמל. העלויות המשתנות הן אלה שנובעות ממסים או מכסים שמוטלים על הטובין המיובא ותלויים בסוג ובעלות הטובין.

המונח "יבוא אישי" – מוגדר כיבוא טובין בכמות סבירה שמיועד לשימוש עצמי או כמתנה. כאשר מסי היבוא שמוטלים על הטובין כוללים מס קניה, מע"מ ומכס.

לפי החוק, מי שמזמין את הסחורה הוא זה שאחראי על תוכן ההצהרה למכס. לכן, מומלץ לוודא עם הספק שההצהרה על החבילה אכן תהיה תואמת למוצר עצמו ושמחיר הטובין שמופיע על עסקת הרכישה הוא נכון.

חישוב מס יבוא אישי – הבדיקה אם הטובין פטור/או לא מתשלום מסי יבוא, נעשית על סמך ערכו של הטובין, אבל גובה המס עצמו מחושב לפי ערך הטובין בתוספת דמי המשלוח והביטוח.

פטור ממסי ייבוא

כאמור, מסי קנייה ותשלומי מכס הם סוגים שונים של מסי הייבוא.

  • תשלומי מכס חלים על מוצרים כמו הלבשה, הנעלה, מזון או מכשירי חשמל לבנים.
  • מסי קניה חלים על מוצרים כגון: רכב, חלקי חילוף לרכב, טבק ואלכוהול, מוצרי אלקטרוניקה בידוריים או טלפונים סלולריים.

פטור מכול מסי היבוא (מס קנייה, מכס ומע"מ) ניתן עבור טובין שערכו הוא עד 75 דולרים (לא כולל הובלה וביטוח אם לא נכללו בערך הטובין), פטור ממסי יבוא (למעט כוהל, משקאות משכרים ומוצרי טבק). אבל, אם תפצלו את הטובין לשתי חבילות שערכן הכולל של כל אחת מהן עד 75$ והן יישלחו בהפרש של עד 72 שעות – שתי החבילות יחושבו כמשלוח אחד ויהיו חייבות במע"מ ובמס קנייה (אם חל על הפריט המיובא).

פטור מתשלום מכס בלבד ניתן עבור טובין שערכו עד 480 דולרים (לא כולל משלוח וביטוח). טובין אלה חייבים בתשלום מע"מ ומס קנייה (אם חל).

אם אתם רוצים להבטיח שלא תחויבו במיסי יבוא גדולים בהרבה מכפי ששיערתם, כדאי להתייעץ עם מומחים בתחום.