הכל על יבוא מוצרים ויצוא מוצרים מסין

על מנת להבין מעט על יבוא מוצרים מסין וייצוא אליה וכדי לשלוט היטב בכול פעילות הייבוא או הייצוא, חשוב לדעת מה נדרש מכם על פי התקנות של שלטונות המכס. יחד עם זאת, כאשר מדובר בנושא הייבוא והייצוא, קצרה היריעה מלתאר את כל ההוראות והתקנות שמתייחסות למגוון של מצבים כגון: יצוא/יבוא אישי או מסחרי, מעבר דרך גבול יבשתי, ימי או אווירי, משלוח באמצעות דואר חבילות או ע"י חברת בלדרות ועוד. זאת ועוד. הוראות רבות מתעדכנות ומשתנות לפרקים בהתאם לשינויים שחלים במציאות חיינו.

לכן, מומלץ להיעזר בחברות מקצועיות שיספקו לכם שירותי עמילות מכס ויעזרו לכם לייבא או לייצא את המוצרים שלכם בשלום, ללא קנסות וללא החרמות. בכול מקרה, באתר של משרד הכלכלה תוכלו למצוא מידע על חקיקה ביבוא ויצוא. מומלץ מאוד להיכנס וללמוד את הנושא.

כדי להבין את מורכבות הנושא והיקף הידע הנדרש, הנה עשר נקודות שמבהירות כי אכן מדובר בתחום לא פשוט שמצריך מומחיות, מקצועיות ומיומנות:

  1. אל תניחו שתקנות הקשורות לבקרת מוצרי יבוא או יצוא אינן רלוונטיות למוצר שלכם. בקרת הייבוא והייצוא נובעת מחשש שקשור לכלכלת המדינה, בריאות הצרכן, בריאות בעלי חיים ושמירה על תוצרת מקומית. בנוסף, הדאגה לגבי היבטים אלה משתנה עם חלוף השנים. בקרות שבאות לביטוי בצורה של איסורים והגבלים (כמו מכסות ודרישות רישוי), יכולות להתבסס על ארץ המוצא, סוג המוצר או מאפיינים שלו (כמו מוצרים מזויפים). בדרך כלל, תיאסר הכנסת מוצרים שמיובאים למדינה בניגוד להוראות המכס המקומי.
  2. חשוב שפעילות ייבוא מוצרים מסין או הייצוא אליה תיתן מענה לכל "הדרישות המיוחדות" שמוטלות ע"י המכס, כמו: מפרט המוצר, דרישות בדיקות המוצר או הסמכה של המוצר, דרישות תיוג ודרישות אריזה. מוצרים שלא יעלו בקנה אחד עם "הדרישות המיוחדות" של השלטונות לא יקבלו אישור להיכנס למדינה.
  3. כדי ללמוד מהו הדין במקרה של סוג המוצר שבו אתם עוסקים, היעזרו באתר של משרד הכלכלה ובדקו את הרשימה המפורטת, שנקראת טבלת מסים מרוכזים. הטבלה כוללת: תיאור הפריט ושיעור המסים הכללי, לפי מחירו של הטובין.
  4. יש חשיבות למונח "ארץ המקור", כלומר המדינה שממנה אתם מייבאים את המוצר. יש אזורים גיאוגרפיים מסוימים שעליהם יחולו הגבלות מסוימות ובאחרים אולי יש לישראל הסכמי סחר, כמו הסכם הסחר החופשי בין מדינת ישראל למקסיקו. מדינת המקור חשובה מסיבות רבות, וביניהן, ניהול בקרת ייבוא אל מול חרמות ומכסות, הודעה למשתמש הקצה, תעודות הנפקה מקוריות ודרישות סימון.
  5. חשוב להיות מודעים לכך שעסקת יבוא מוצרים מסין או יצוא כוללת תוספות שונות כגון תשלום עבור עמילות מכס, תמלוגים שונים ותשלומי רישיון. עסקאות אלה מבוססת בדרך כלל על ערך החשבונית (המחיר שמשלם היבואן). מי שנוקב בערך שגוי של הסחורה כפוף לעונשים כספיים ואולי גם להחרמת המוצר המיובא.
  6. חשוב להציג מצגים אמינים על גבי המסמכים. יבואנים ויצואנים אחראים למסמכים מדויקים והם צריכים לבדוק אותם באופן שגרתי ולוודא שהם אכן תקינים ועקביים. אם אינכם רוצים לסכן את הסחורה או להסתכן בקנסות, אל תפחיתו תעריפים ואל תסלפו את ערך העסקה, אל תסלפו את ארץ המקור של המוצר המיובא כדי לזכות ביתרון כלשהו ואל תסלפו את אופי המוצר כדי להימנע מתשלום מכס.
  7. הבטיחו כיסוי ביטוחי של הסחורה בהתאם למאפייני המוצר. מי שמתעלם מסוגיות שקשורות לביטוח לא מבין את הסיכון שהוא לוקח על עצמו, עד שפתאום הסיכון הופך להיות ממשי (וברוב המקרים הדברים מתרחשים באופן פתאומי ובלתי צפוי), והוא מגלה שאין לו ביטוח או שהביטוח אינו מספיק.
  8. שימוש במכתב אשראי אינו תחליף לחוזה רכישה בתוקף. מכתב אשראי עוסק רק בתשלום ובמסמכים שהיצואן נדרש להציג כדי לקבל תשלום. חוזה רכישה צריך לקבוע את שיטת התשלום שנבחרה ולהתמודד עם כל נושא משמעותי בין היבואן והיצואן. יבואן שמתחייב לעסקת יבוא מוצרים מסין מבלי לחתום על חוזה רכישה חשוף לסיכונים משמעותיים שאין לו שליטה עליהם.
  9. הבטיחו עקביות בעסקה שלכם. על ידי בדיקת תנאי התשלום שנבחרו, תנאי המכירה והוראות הביטוח מול תנאים אלה – תוכלו לבטח את העסקה שלכם מפני בעיות שנובעות ממידע סותר. כך תוכלו להימנע מחשיפה לבעיות מיותרות.
  10. חשוב לשמור העתקים של כל המסמכים הנוגעים ליבוא וליצוא למשך מספר שנים, כפי שקבע החוק. למכס יש זכות לבקש לעיין ברשומות על מנת לקבוע אם עמדתם בחוקי המכס הישראלי. אם לא, אתם חושפים את עצמכם לעונשים כספיים.

לכתבה נוספת בנושא ייבוא מסין לחצו כאן

בכל שאלה אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר

יבוא מוצרים מסין – אריזת מוצרים במפעל בסין

יבוא מוצרים מסין ארגזים ובתוכם מוצרים סיניים מוכנים ליצוא